Waarom ik ben gestart met Stairs Education Centre?

Toen ikzelf begon in 2003 was er feitelijk nog geen echte opleiding om traprenovatie monteur te worden. Het was een enorm gesloten branche,  Niemand wilde in die tijd zijn kennis delen, zelfs het inkopen van overzet tredes was enorm lastig.  In die tijd was ikzelf vloeren legger en kreeg ik de vraag of ik dit ook op trappen kon monteren.

Ik ging op onderzoek uit, en kwam erachter dat je het vak enkel kon leren als je jezelf aansloot als franchise nemer bij Upstairs in die tijd of bij Dress. Je betaalde een bedrag voor je eigen rayon, en voor de training, wat je al snel duizenden zo niet 10.000 euro zou gaan kosten. Hier had ik geen zin in. en stopte niet in mijn zoektocht. Ik kwam in contact met een ex franchise nemer, die mij ook het materiaal wilde leveren, ik stelde wel als voorwaarde dat ik het vak van hem wilde leren.

Na een paar keer met de monteur te hebben meegelopen, had ik al snel wat eigen opdrachten en heb in goed overleg deze monteur ingezet voor mijn eigen klussen en heb hier ruim anderhalf a twee jaar gebruik gemaakt van zijn diensten. en zo echt alle kneepjes van het vak geleerd.

Ondertussen bieden de bedrijven geen franchise meer aan. En is het praktisch onmogelijk om het vak nog ergens te leren, Na ruim tien jaar praktijk ervaring te hebben gehad, ben ik gestart met het delen van mijn kennis. Ik heb een camera man ingehuurd, en heb alle stappen die nodig zijn o m een trap te renoveren opgenomen, deze staan netjes in een gratis online training. www.traprenovatieworkshop.nl 

Ook kreeg ik de vraag van fabrikanten om voor hun klanten te gaan zoeken. Dit deed ik vooral aan vakmannen die de online training hadden gevolgd. Echter merkte ik dat ze wat meer uitleg nodig hadden, en zo ontstond er een gratis kijk training bij de fabrikant, dit zie je van daag de dag wel meer bij groothandels en fabrikanten, waarbij 1 medewerken voor doet hoe je een trap moet renoveren, en er staan dan 10, 20 of misschien wel 30 mensen te kijken hoe deze persoon een trede inmeet en zaagt.

Ik merkte dat de monteur na het volgen van deze kijkdag, nog vele instructies miste. en ben ik ze on the job gaan trainen, hierbij merkte ik op, dat de monteurs die ik net wat meer aandacht gaf, het uiteindelijke beter presteerde in de branche, ze hadden meer zelf vertrouwen waardoor ook hun verkopen omhoog schoot. Maar om nu iedereen on the job te gaan trainen was voor mij erg intensief, en zo ben ik gestart met klassikaal trainen, eerst bij en met andere bedrijven.

En in 2020 ben ik gestart met mijn eigen Stairs Education Centre, waarin ik echt helemaal los kan gaan in het delen van mijn kennis met de deelnemers. Deze putten echt uit een schat aan ervaring en kennis die je nergens anders tegen gaat komen. Stairs Education Centre is uniek in haar soort.